Jak powinna wyglądać przystawka?

Jak powinna wyglądać przystawka?
02 Sie
8:02

Wielu właścicieli restauracji nie przykłada wielkiej wagi do serwowanej przez swój zakład przystawki, co wydaje się być sporym błędem. Oczywiście klient nie ma wymogu jej zamówić, ale nie jest przecież powiedziane, że tego nie zrobi. Zdarza się to bardzo często i na pewno nadal wielu klientów nie wyobraża sobie głównego posiłku bez przystawki. Warto zastanowić się zatem nad tym, jak taka przystawka powinna wyglądać.

Nie mylić z przekąską

Zauważmy tutaj na początku, że bardzo często taka przystawka jest mylona z przekąską, co oczywiście jest sporym błędem. Jest to bowiem coś zupełnie innego. Warto mieć na uwadze, że przystawki przez klientów restauracji są zamawiane po to, aby pobudzić apetyt i zazwyczaj zmawia się je wtedy, kiedy oczekuje się na główne danie.

Na ciepło lub zimno

Sama przystawka może być podana na ciepło lub zimno i jest to tutaj mniej ważne. Zaznaczmy też, że często restauracje nie mają w swoich kartach dań przystawek, a mimo to częstują nimi klientów. Może to być na przykład chleb z przysmakiem restauracji lub też jakaś niewielka porcja regionalnego dania. Na ogół taki zabieg nie będzie dla samej restauracji zbyt kosztowny, a na pewno w oczach klientów wypadnie ona wówczas bardzo korzystnie. Jeśli zatem jeszcze nie wdrożyliście u siebie takiej formy powitania klienta, to jak najbardziej warto z tej możliwości skorzystać i sprawdzić jak oni na to zareagują. Z pewnością wielu z nich takim stanem rzeczy będzie zachwycona.

« »
2 Comments

    Dominika

    Sierpień 5, 2016 at 8:02 pm

    Ja rzadko zamawiam przystawki, ale kilka razy mi się to zdarzyło.

    Jarek

    Sierpień 7, 2016 at 8:02 pm

    U mnie natomiast przystawka to danie niezbędne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *